Конфискуваха чували с насипен тютюн
Конфискуваха чували с насипен тютюн / DarikNews

110 кг насипен тютюн са иззели плевенски полицаи, тютюнът бил складиран пред частен дом в село Буковлък, съобщават от пресцентъра на МВР. Нередовната стока е конфискувана при проведена вчера специализирана акция на разследващи полицаи и служители от "Икономическа полиция" при ОД на МВР-Плевен.

Тютюнът бил насипан в 14 чувала, а къщата, пред която е открит, е обитавана от 33-годишен мъж с богато криминално досие. Той признал пред полицейските служители, че стоката е негова. Допълнителна проверка изяснила, че мъжът има в полицията седем заявителски материала и е осъждан. Образувано е досъдебно производство и документирането на случая е поето от разследващ полицай от Икономическа полиция, материалите са докладвани на прокурор.

Полицията ще продължи проверките за пресичане на престъпленията в сферата на търговията, предупреждават от МВР. Целта е предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления по линия на нерегламентирана търговска дейност с акцизни стоки без бандерол, с неистински такъв или с изтекъл срок на валидност и без разрешително за продажба на тютюневи изделия.