Концертът Джони връща публиката във времето на Чаплин
Концертът Джони връща публиката във времето на Чаплин / archive.dariknews

"Джони" е заглавието на камерния концерт, който Плевенска филхармония ще представи тази седмица.

В специална атмосфера Нона Кръстникова - сопран и Мария Русева - пиано ще изпълнят произведения, написани от Бенджамин Бритън, Арнолд Шьонберг, Курт Вайл и ще върнат публиката във времето на Чарли Чаплин и Великия Гетсби.

В концерта двете дами търсят истината за Джони... Той примамливо надниква между текстовете на песните като се влюбва, разочарова, говори за завоеванията си. А те? - те го обичат, и мразят, и се разнежват, и се ядосват...докато на края всички се озоват в мечтаната страна от финалното танго „Юкали“...

Концертът е на 11 април от 19:00 часа в зала "Катя Попова".

Сопранът Нона Кръстникова е солист на оперна сцена от 2007 година. Биографията й е богата на концерти, майсторски класове, стипендии на Фондация Шолти и Райна Кабаиванска, участия във фестивали в страната и чужбина. Носител е на голямата награда от конкурса "Короната на Търновград".

Мария Русева е корепетитор в Националната музикална академия и докторант към сектора за съвременна музика на БАН. През 2011 печели Втора награда на международния конкурс за песенни дуа "Густав Малер", а преди това посещава редица майсторски класове по пиано. Средното си музикално образование получава в НУИ"Панайот Пипков" - Плевен в класа по пиано на Елеонора Карамишева.