Концерт нa Тримата тенори представя Плевенска филхармония
Концерт нa Тримата тенори представя Плевенска филхармония / archive.dariknews

Концерт със заглавие „Човешкият глас - Тенорите", под диригентството на Деян Павлов поднaся тази седмица Плевенска филхармония на своите почитатели.

На 30 октомври в зала „Емил Димитров" на читалище „Съгласие" тримата тенори - Любомир Дяковски, Константин Янков и Ивайло Михайлов ще изпълнят за плевенската публика арии от опери и оперети, руски, испански и италиански песни и канцонети.

В програмата на концерта е включено изпълнението на валс No. 2 от Шостакович, както и изненадата за музикалната вечер - Валс, написан преди 50 години от световноизвестния актьор - сър Антъни Хопкинс. Концертът ще премине с участието на хор "Гена Димитрова" с диригент Анелия Дечева.

30 ноември, 19:00 часа - зала „Емил Димитров" в читалище „Съгласие". Билети могат да бъдат закупени на касата на читалището на 29 и 30 октомври от 16:00 до 18:00 часа. Телефон: 064/82 26 92.

Любомир Дяковски е световно известен оперен певец-тенор, един от тримата Славянски тенори. Творческия му път е белязан от изяви на всички оперни сцени в България и над 3000 концерта на най-престижните световни сцени. В репертоара си има над 50 оперни роли, както и тенорови, солови партии в над 30 меси,оратории и реквиеми с най-големите български хорове и симфонични оркестри. През последните години пее предимно в Австрия, Германия и Швейцария. През 2003 г. става почетен гражданин на гр. Плевен, а от 2008 г. и на родния си град Дупница. Той е един от солистите на световно известния хор "Големите Донски Казаци".

Ивайло Михайлов е оперен певец- тенор - солист на Държавна опера Пловдив и Държавна опера Варна. Дипломира се в ДМА "Панчо Владигеров", в класа на световно известната Валери Попова. Продължава като степендиант в академия "Борис Христов в Рим при Джузепе Тадси.

През 2007 г., придобива квалификационна степен "Магистър по вокална педагогика" към НБУ. Бил е солист във всички оперни театри в България. Получава златен медал от "Бряг на надеждата" - Добрич и златна купа от пролетния фестивал в Пхенян- Северна Корея 2004г.

Репертоарът му включва централните партии на Ернани из операта "Ернани", Алфред от операта "Травиата", Касио от операта "Отело", Рудолф от "Бохеми" и много други. Ивайло Михайлов е ученик на световноизвестния български тенор Калуди Калудов.

Константин Янков е един от най-известните лирико-драматични тенори в България, който гастролира с голям успех във всички български оперни театри и филхармонии. Повече от 25 години, той е основна фигура между солистите на Софийската опера, в състава на която многократно гастролира в Италия, Испания, Малта, Гърция.

Константин Янков пее заедно с големите световни звезди на оперната сцена като Николай Гяуров, Елена Образцова, Зинаида Пали, Катя Ричарели, а също и с млади, утвърждаващи се в световен мащаб оперни звезди.
Константин Янков е лауреат на "Новосибирския Международен фестивал"от 1984г., "Пражка пролет" от 1986г., "Варшавска есен", както и на "Светослав Обретенов".

Водещи негови роли са Дон Хосе - "Кармен", Ричард - "Бал с маски", Каварадоси -"Тоска", Пинкертон-"Мадам Бътерфлай" и още много тенорови партии. Солист е на "Големите Донски Казаци".