Компромати на кило...!
Компромати на кило...! / archiv.DarikNews

В цивилизования свят изборите са едно състезание на идеи и ценности. Защо в България винаги те се превръщат в нещо грозно, нещо обидно за всички участващи?

Отговорът е лесен. Защото много от участниците в това състезание нямат нито идеи, нито ценности. И в тази ситуация, като няма какво да предложат на избирателите, се обръщат към компроматите - измислици, целящи да злепоставят тези, които има какво да покажат на хората.

И последните избори не се отличават от практиката досега.
Най-умели в компроматната война, разбира се, са доайените в изборните игри, почти съвременници и ярки съидейници на "бай Ганьовото" правене на избори.
Всичко това е видно за хората. Защо обаче, не малко от нас допускат да бъдат заблудени?

Защото днешният свят изисква да бъдем много по-гъвкави, много по-подготвени и много по-готови на рискове, отколкото майките и бащите ни, бабите и дядовците ни могат да приемат.
Хората с бели коси на които дължим живота си, но които днес ни отказват правото да изберем посока за своя. Тъжно е, че партии, изпразнени от идеи и ценности поставят най-близките хора един срещу друг с единствената цел да вземат властта. Защото е грозно и неморално да се обявиш за социалист и да обещаваш високи пенсии, а в същото време да си крупен предприемач, осигуряващ работниците си на минимална заплата, но изискващ от тях денонощен ангжажимент.

И това не са единични случаи. Компроматите са инструмент за отклоняване на вниманието, използван най-често от самообявилите се борци за социална държава, яхнали возила за по няколко стотин хиляди лева.

Ще кажете: това е България и тук всичко е възможно. Но, каква да е България - решаваме ние. И ако се вгледаме добре в претендентите за доверието ни, ще видим кой се опитва да ни заблуди, размахмайки компромати. И кой въпреки трудностите и атаките има възможност за реализация.

От предизборния щаб на ПП ГЕРБ - Плевен.