Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие в Ловеч ще заседава
Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие в Ловеч ще заседава / DarikNews

Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие на област Ловеч ще заседава на 28 януари, съобщават от пресцентъра на администрацията. В дневния ред на заседанието е включено обсъждане и приемане на предложение за държавен план-прием по професии в училищата на Ловешка област за учебната 2010-2011 година.

В началото на февруари по идея на областния управител Николай Нанков предстои и организиране на работна среща в Ловеч с представители на Бюро по труда, РИО на МОМН, работодателски организации и директори на професионални училища и училища, в които има професионални паралелки, за обсъждане състоянието и бъдещето на професионалното образование в Ловешка област. На 1 февруари на заседание на Комисията по заетостта ще се разгледа и обсъди планът за действие в изпълнение на мерките за активизиране на социалната политика и възстановяване на българската икономика до края на април 2010 г., утвърден от Министъра на труда и социалната политика. 

В дневния ред на заседанието ще бъде изнесена информация за оценените от съветите за сътрудничество документи, подадени в дирекциите „Бюро по труда" на основание Постановление № 44 на Министерски съвет за определяне на условията и реда за изплащане на компенсации на работниците и служителите, за които е установено непълно работно време в икономическите сектори „Индустрия" и „Услуги". Ще бъде извършено и класиране на оценените от съветите за сътрудничество документи.