Колорит-четата се представят самостоятелно в Токио
Колорит-четата се представят самостоятелно в Токио / Дарик Плевен

Самостоятелна изложба на плевенската арт школа "Колорит" с ръководител Майя Ананиева ще бъде представена днес в Токио. Изложбата е под наслов "Черно море - морето, което обичам" и е включена в рамките на Третия диалог "Черноморски регион" - Япония. Идеята и инициативата за представяне на България на форума през погледа на децата чрез техните рисунки е на Петър Николаев от  Дирекция "Азия, Австралия, Океания" към Външно министерство на България.

В 30 живописни творби, изпълнени в различни живописни техники, децата от "Колорит" са пресъздали своята любов към Черно море, като част от националното ни и в същото време от световното природно богатство и красота. Към всяка творба има преведен на японски коментар на авторите, който ще бъде представен при откриването на изложбата. В Деня на  международния обмен изложбата на плевенската школа ще бъде представена в японските градове Санда и Мино. Децата от арт школа "Колорит" от години имат изключително успешни участия  в конкурсите за детска рисунка на екологична тема, провеждани в Япония.

Екологията е една от темите, които те обичат да пресъздават в картини и по този начин да бъдат съпричастни към проблемите, свързани с бъдещето на нашата планета, коментира ръководителката Майя Ананиева.