Коледна кампания Един път живот стартира в Плевен
Коледна кампания Един път живот стартира в Плевен / dariknews.archive

Коледна кампания "Един път живот", организирана от фондация "Безопасни улици от Валя" стартира в Плевен. В тази връзка от 22 декември 2015 г. в пресцентъра на БТА на улица "Димитър Константинов" - No.23 в Плевен, ще бъде позициониран офис на кампанията. Всеки желаещ да окаже подкрепа ще може да си закупи или поръча/при изчерпване на количествата/ календара "Един път живот" и така да се приобщи към идеята.

Офисът ще посреща граждани всеки ден от 9:30 до 12:30 часа.

Коледна кампания "Един път живот" стартира в Плевен
netinfo

Това съобщи Емилия Карабулева - координатор за Плевен на "Безопасни улици от Валя". Тя отбеляза, че общинските съветници и Община Плевен са подкрепили активно кампанията като в нея са се включили кмета на Плевен Георг Спартански, както и народните представители Найден Зеленогорски и Владислав Николов.

"Един път живот" не е просто един календар за 2016 г., а целта е да обедини обществото в битката за живота на пътя, каза Карабулева и уточни, че приходите от продажбата на календара са предназначени за нови пешеходни пътеки, осигуряващи сигурността на гражданите.

Коледната кампания за набиране на средства за по-безопасни пътища е организирана от Фондация „Безопасни пътища от Валя". Тя се провежда в национален мащаб - в повече от 20 града в страната и в нея могат да се включат представители на организации, институции и граждани. Стойността на календарите е 10 лева.