КНСБ-Плевен се включва в протестните действия срещу пенсионната реформа
КНСБ-Плевен се включва в протестните действия срещу пенсионната реформа / archive.dariknews

Два автобуса с около 100 души ще тръгнат от Плевен в рамките на следващата седмица от Плевен за София в знак на протест срещу предлаганото увеличаване на възрастта за пенсиониране, заложено в подготвяната пенсионна реформа. Решението е взето от Изпълнителния комитет на КНСБ-Плевен, съобщи още Янчо Андонов - регионален лидер на синдикалната организация.

Той каза, че при него вече има много писма от синдикални организации, големи предприятия и фирми с декларации за участие в протестните действия, както и становища на федерации в сферите: образование, здравеопазване, пощи и далекосъобщения, земеделие и държавни учреждения. Настояването на синдикатите е пенсионната реформа да бъде замразена.

В срещата с медиите, която се състоя в пресклуба на БТА в Плевен участваха и ръководители на синдикални организации от различните браншове в региона, които заявиха, че особено гневно ще бъде участието в протеста от страна на хората, свързани с образованието, където в момента при настоящите условия на недофинансиране, кадрите в професията изнемогват.

Протестните действия в София се очаква да започнат на 9 или 10 декември. Янчо Андонов каза, че до тогава е възможно броят на протестиращите от Плевен да се удвои.