Кметът връчи чек за дарение на Детската клиника при УМБАЛ
Кметът връчи чек за дарение на Детската клиника при УМБАЛ / archiv.DarikNews

Чек за 21 727 лева връчи кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков на началника на Клиниката по детски болести при УМБАЛ „Д-р Г. Странски", доц. Ваня Недкова.
Сумата бе събрана в благотворителен бал, организиран под патронажа на кмета, с цел купуване на апарат за изкуствена белодробна вентилация на деца.

Градоначалникът подчерта, че успеха на акцията се дължи на подкрепата на председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева, депутатите и групата съветници от ГЕРБ - Плевен, младежите от Асоциацията на студентите по медицина и разбира се на плевенчани.

„Това, което можем да правим е да помагаме и ние ще продължим да го правим", категоричен е проф. Стойков.
Заместник-изпълнителният директор на Университетската болница доц. Цветан Луканов изказа благодарност към всички, подкрепили благотворителната кампания като изрази признателността на екипа на болницата към всички, намерили място в сърцето си за болката на нашите деца.

„С организирането на благотворителната акция проф. Стойков доказа, че не само като лекар може да помога за здравето на съгражданите ни", допълни доц. Луканов и пожела успех на доц. Ваня Недкова.

От своя страна, началникът на Клиниката по детски болести благодари на проф. Стойков, доц. Луканов и всички включили се в кампанията и се ангажира, заедно с колегите си да продължи да влага всичките си сили за доброто на децата на Плевен.

В Клиниката по детски болести годишно се лекуват над 3 000 деца от Плевенска, Ловешка, Великотърновска и Габровска области.

"С подмяната на апарата за изкуствена вентилация се завършва процесът на обновяване на апаратурата в специализираното звено като това ще гарантира още по-високо качество на предоставяните медицински услуги за деца", уточни доц. Недкова.