Кметът спря частичните ремонти в Плевен - свършиха парите в бюджета
Кметът спря частичните ремонти в Плевен - свършиха парите в бюджета / dariknews.archive

Бюджетът на община Плевен от 1 млн. и 90 000 лева, който е предвиден за текущи ремонти на улицичната мрежа в Плевен през 2016 г. е изчерпан. Това обяви кметът Георг Спартански на редовната си оперативна среща в общината.

„Разпоредих, до второ нареждане, докато няма ново решение на Общинския съвет за оптимизиране на бюджета на Община Плевен за тази година и разместване на някои отделни негови пера чрез усилване на някои дейности за сметка на други, за които се прецени, че не са толкова актуални и належащи, да бъдат спрени всякакви нови възлагателни работи, за да не изпаднем в евентуални нреразплатени разходи. На червено няма да действаме, а ще действаме съобразно разпоредбите на законите за стриктна финансова дисциплина".

Кметът Спартански коментира направеното до тук от общинската фирма „Инжстрой".
„Не е важно дали кметът е доволен, а дали гражданите са доволни, каза той и отбеляза, че след смяната на ръководството на фирма „Инжстрой", оценката на много граждани е определено положителна.
„Наваксаха се срокове и се подобри качеството. Лошото е, че нуждите бяха огромни и ние се опитахме да задоволим максимален брой заявки за текущи ремонти и на този етап спираме, докато преструктурираме бюджета такла, 1че да ни даде възможност да продължим работата, без да изпадаме в преразход на средств", каза Спартански.

Той уточни, че единствено по изключение ще се правят супер спешни ремонти със средства от Резервния фонд, който общо е около 1,8 млн. лева, но е за всякакъв вид нужди в общината и е за до края на календарната 2016 г.
„Остават почти 7 месеца и не можем да си позволим да изстреляме залпово всички средства, които имаме по това направление в бюджета", каза кметът на Плевен.