Кметът на Община Плевен прие бизнесмени от Италия и Албания
Кметът на Община Плевен прие бизнесмени от Италия и Албания / obshtina.pleven

Кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и неговият екип се срещнаха с представителите на бизнеса от Италия и Албания г-н Мартино Салино и г-н Шевкет Кастрани. това съобщиха от пресцентъра на общината.

В срещата участва и народният представител г-н Васил Антонов, по чиято покана у нас гостуват бизнесмените.

Проф. Стойков запозна гостите с историята, забележителностите на Плевен, както и с плановете на ръководството на Община Плевен за бъдещото развитие на града. Представени бяха и най-мащабните проекти, по които работи общинската администрация: „Изготвяне на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Плевен", „Комплексен проект за развитие на устойчив туризъм в регион Плевен", „Изграждане на регионална система за управление на отпадъци в регион Плевен", „Интегриран градски транспорт на Плевен" „Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град Плевен", „Интегриран воден цикъл Плевен - Долна Митрополия".

На срещата бяха обсъдени възможностите за чуждестранни инвестиции в региона, както и потенциалът на Плевен като бизнес и туристическа дестинация.

Господата Салино и Кастрани изразиха своите прекрасни впечатления от амбициозната програма на ръководството на община Плевен и благодариха за осъществената среща, като от своя страна отправиха покана към кмета и неговите заместници да гостуват в техните страни, където биха се обсъдили конкретни възможности за едно ползотворно сътрудничество, както и за редица общи начинания.