Клубът по моделизми в Левски стана Републикански Шампион
Клубът по моделизми в Левски стана Републикански Шампион / archiv.DarikNews

На 13 и 14 октомври в Горна Оряховица се проведе Национално пьрвенство по авиомоделизьм за ученици до 14 години в което участваха 11 отбора от страната.Клубът по моделизми от град Левски участва с целия отбор и заслужено извоюва званието Републикански Шампион за 2012 година.

На 26 октомври, кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави в кабинета си шампионите и им пожела здраве и нови успехи.
Ваня Пламенова, ученичка от ОУ „М.Горки" спечели златен медал и получи овациите на главния съдия, а и на всички участници не само за добрите резултати, но и за уменията да стартира и пуска своя модел, планер F1H., съобщи ръководителят на клуба Пламен Русев. Всички от отбора положиха много труд, не само по време на сьстезанието, но и на тренировките.

Пьрви места заеха и Радослав Асенов в клас HLG. и Стефан Стефанов с тенкорд и акробатичен модел.
Най - новите в отбора са радио управляемите модели, RC планер управляван от Алис Динкова, тя зае трето място, и RC акробат управляван от Анатоли Петров, който се класира пети.
С четвьрти места са Ивелин Ивов и Борислав Цветанов в класове HLG и модел с ластичен двигател.

"Всички, които искат да се занимават с този интересен, атрактивен и полезен спорт имат шанс да го направят. Започна записване за новата учебна година, краен срок и възрастови ограничения няма", информира Пламен Русев.