Клиниката по ендокринология в УМБАЛ организира „Дни на открити врати
Клиниката по ендокринология в УМБАЛ организира „Дни на открити врати / dariknews.archive

Във връзка с отбелязването на Световния ден за борба с диабета - 14 ноември, Клиниката по ендокринология на УМБАЛ „Д-р Георги Странски", с началник доц. д-р Катя Тодорова, организира „Дни на открити врати". Кампанията се осъществява с подкрепата на Изпълнителния директор на УМБАЛ „Д-р Георги Странски" - Плевен, д-р Наташа Манева.

От 11 до 14 ноември 2014 г. в Клиниката по ендокринология ще бъдат провеждани безплатни измервания на кръвна захар, гликиран хемоглобин, телесно тегло и обиколка на талията на болните със захарен диабет и ще бъдат давани индивидуални консултации за постигане и поддържане на по-добър метаболитен контрол.

Поканени за изследване са пациенти със захарен диабет и техните близки, както и здрави лица без диабет, които желаят да проверят нивото на своята кръвна захар и гликиран хемоглобин.

В рамките на Дните на открити врати ще бъдат изнесени три публични общообразователни лекции за пациенти на теми: „Обучение за самоконтрол на кръвна захар при втори тип захарен диабет" и „ Диетично хранене при захарен диабет" - на 11 ноември 2014 г., както и „Грижи за диабетно стъпало" на 12 ноември 2014г.

Лекциите в двата дни ще започнат от 11.00 часа и ще се провеждат в зала „Парвум" на Учебен корпус, Втора Клинична база.