Катастрофирали румънци крадоха гуми от автосервиз
Катастрофирали румънци крадоха гуми от автосервиз / dariknews.bg

На 19 януари 2013, около 11:15 часа е получен сигнал в РУП Луковит за четири лица, придвижващи се с лек автомобил "Опел Астра", зелен на цвят с чужд номер, които са извършили кражба на автомобилни гуми от автосервиз в град Червен бряг и потеглили в посока град Луковит, където били спрени от служители на РУП - Луковит. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Ловеч.

Автомобилът е бил със спукано предно панорамно стъкло, изкривени джанти и спаднали десни гуми, следи от удар на преден ляв калник, следи от удар на задната дясна врата и задния десен калник.
При проверката се установило, че в колата са се возели румънски граждани на 44, 40, 48 и 26-години. Лицата са доведени в сградата на РУП Луковит.

Собственикът на автосервиза не е изявил никакви претенции, тъй като си е намерил автомобилните гуми. Румънските граждани са отказали да дадат обяснения и саморъчно декларирали, че нямат никакви претенции.

Същите са освидетелствани във ФСМП - Луковит и са заявили единствено, че желаят само да напуснат пределите на РБългария.