Kаруцари нападнаха полицаи посред бял ден
Kаруцари нападнаха полицаи посред бял ден / archiv.DarikNews

На 22 май, около 09:30 часа в Червен бряг, на паркинга пред мелница "Македония", по време на съвместна операция, проведена от служители на "Общински инспекторат" и РУП в Червен бряг, са спрени за проверка два броя конски впряга с лица.

При поискване на документи за самоличност, единият от каруцарите прави опит да прегази служителя и се оттегля в посока паркинга на градския стадион, където в момента се провежда пазар за животни. Към мястото са изпратени допълнителни сили от служители на РУП - Червен бряг за установяване самоличността на лицата, осуетили проверката.

При направения отказ да изпълнят полицейското разпореждане е пристъпено към тяхното задържане, при което лицата оказват съпротива и нанасят на двама от служителите леки телесни повреди, изразяващи се в охлузни рани по ръцете. Служителите са прегледани в МБАЛ и освободени.

Установени са извършителите на деянието - двама мъже на 52 и 28 години. Лицата са задържани за 24 часа. Уведомен е прокурор от Районна - Червен бряг. Образувано е бързо производство по чл.270, ал.1 от НК и чл.131, ал.2 от НК.