Картини на Светлин Русев оживяха в Арт-залата на Ростов
Картини на Светлин Русев оживяха в Арт-залата на Ростов / Sofia Photo Agency

17 творби, дело на големия художник Светлин Русев, показа в специална експозиция известният бизнесмен и меценат Васил Антонов. Експозицията е своеобразно творческо пътешествие през годините, защото съдържа картини от студентските години на автора редом с най-новите му произведения. Изложбата, която ще е постоянна, е оформена естетически според виждането на Светлин Русев.

За целта Арт- залата на хотел „Ростов" е изцяло обновена. Изложбата бе открита от проф. Ивайло Мирчев - председател на Съюза на художниците. Да уважат събитието и поздравят неговите инициатори дойдоха политици, общественици, творци, приятели. „Да колекционираш съвременни автори днес е колкото кауза, толкова и риск", каза пред присъстващите Светлин Русев. Той не скри задоволството си от естетическото оформление на залата и сподели специалния си сантимент към една от най-новите си творби - портрета на майка му.

Днес е най-щастливия ден в живота ми, каза Васил Антонов, който добре помни първия си досег с изкуството на Светлин Русев - през далечната 1983 г по време на една национална изложба в художествената галерия в Монтана. Постепенно , в продължение на повече от десет години, част от личната му колекцията стават показаните творби на Маестрото.

Плевенчани и гостите на града могат да ги видят в обновената Арт зала, която в продължение на една година успя да се превърне в  притегателно място за почитателите на изкуството. Ще намерим формата и начина и занапред да продължим да даваме възможност за изява на големите съвременни български творци, една голяма част от които са ученици на Светлин Русев, обеща  Васил Антонов.