Каратеките от Спартак отново спечелиха медали
Каратеките от Спартак отново спечелиха медали / netinfo

Два златни и два бронзови медала завоюваха каратистите от Карате Клуб ”Спартак” Плевен на провелото се трето издание на Международния турнир “Купа Каварна”, информират от пресцентъра на клуба. Състезанието се е състояло на 30 август, тази година почетен гост е бил легендата в световното карате, 9-кратния европейски и световен шампион Уейн Отто от Великобритания. В надпреварата са участвали над 350 каратеки.

Карате Клуб ”Спартак” Плевен участва с 12 състезатели. Шест от тях са на възраст до 10 год. Със златни медали се окичиха Тина Теофилова и Бетина Кисьова, които се подготвят за Балканиада. Талантливите плевенчанки са мерили сили в дисциплината “ката”.

Единият бронзов медал спечели Драгомир Василев при 8-годишните момчета в дисциплината “макевара” след три победи и една загуба. Вторият бронз е за Момчил Томов, който след 3-годишно отсъствие от състезателното татами, отново играе за Плевен.

Президентът на Карате Клуб ”Спартак” – Милена Кирниколова напомня, че завърши кампанията на “отворени врати”, която се проведе по време на ученическата ваканция и е започнал есенният цикъл на тренировки. Клубът записва вече нови желаещи да тренират, минималната възраст е 5 години.