karaka4anov
karaka4anov / dariknews.archive
„Както беше казано, Плевен има четирима министри, от които една част са избирани като плевенски депутати, а други не са. Има и 9 народни представители. Нека всеки от нас да извади по една заплата – няма да умрем от глад и мисля, че две трети от паметника ще бъде готов“.
Това каза вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов по време на участието си в широкото обществено обсъждане за изграждане на паметник на 9-та пехотна Плевенска дивизия, което се проведе на 16-ти март в Плевен.
Вицепремиерът не пропусна и съветниците от ОбС-Плевен. „41 са – не казвам по една заплата, но и те могат да се включат“.  

karaka4anov
dariknews.archive

Пред журналисти Каракачанов каза, че Военното министерство ще подпомогне изграждането на паметника на 9-та пехотна Плевенска дивизия по традиционния начин – с гилзи за осигуряването на материала за самия паметник, както и с до 10 000 лева, които позволява лимитът за министерството.

karaka4anov
dariknews.archive

В събитието освен десетките плевенчани се включиха бойци от военните формирования и наскоро създаденият гвардейски оркестър при ОУ"Д-р Петър Берон"- Плевен. 

karaka4anov
dariknews.archive

karaka4anov
dariknews.archive