Кампанията за изследване за СПИН продължава в нови 5 села
Кампанията за изследване за СПИН продължава в нови 5 села / netinfo

136 човека са преминали през кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН в Плевен през първите две седмици на септември. За сравнение - 96 са били желаещите да се изследват за предходните две седмици, съобщават от РИОКОЗ.

Според инспекторите увеличеният брой желаещи се дължи на съвместна дейност между Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН и Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве по проект “Предоставяне на информация и услуги в областта на сексуалното и репродуктивно здраве за жени със затруднен достъп до здравни грижи”.

До момента услуги по доброволно консултиране и изследване за СПИН, хепатити В и С и сифилис са предоставени в 3 населени места: Опанец, Горна Митрополия и Оряховица, където са изследвани 31 души.

Кампанията ще продължи в още 5 населени места: в Дисевица – на 18 септември от 13.30ч., в Ставерци – на 19 септември от 12.30ч., в Търнене – на 23 септември от 13.30ч., в Ясен – на 24 септември от 13.00ч. и в Рибен – на 25 септември от 12.00ч.