Какво пише в регионалния печат
Какво пише в регионалния печат / archive.dariknews

"Посредник":

Защо решиха да присъстват местни дребни търговци на сесията на
Общинския съвет в Плевен

Безплатни прегледи при какъв специалист осигурява УМБАЛ
"Д-р Георги Странски" всеки понеделник

Кой ще потърси сметка на мъж, застрелял бездомно
куче на сметище

В какво вижда новостите и плюсовете на изборния кодекс
депутатът Димитър Кочков

Как помага психологът в Бюрото по труда в търсенето на
отговори и на работа

За плевенчанка, която прави уникалните си мартеници само
през пролетта

"Посоки":

Темите: Разследват жестокост към бездомно куче. 34-годишен разстрелял четириногото на сметището в Градище, пише на първа страница „Посоки".

Безплатни неврохирургични прегледи организира УМБАЛ „Д-р Георги Странски" - Плевен. Кампанията е безсрочна, а прегледите ще се извършват всеки понеделник от 13 часа, от доц. д-р Йордан Панов.

5-метрова мартеница украси фасадата на плевенско училище. Ученици от НУ „Христо Ботев", с помощта на своите родители, направиха гигантската мартеница, украсиха и едно от дърветата в двора на школото.

Политическите теми: Днес Меглена Кунева и лидери на Реформаторския блок се срещат със симпатизанти в Плевен

Първанов идва в Плевен в петък, отложиха откриването на регионалната централа на АБВ за края на седмицата.

И още: Съставиха актове за лоша вода в Горна Митрополия. По разпореждане на РЗИ от ВиК дружеството са извършили дезинфекция на водопроводната мрежа, на отговорните лица са съставени актове за административни нарушения. Няма риск за здравето на населението.

Празник на маскарадните забавления и кукерска фиеста в Червен бряг. Гости на празника бяха и 45 участници от кукерския състав в Карлово

Спорт: Детелин Далаклиев ще пропусне турнира "Странджата". Националът ни има проблем с кръста и това го вади от ринга за предстоящото състезание

"Зетра":

Със свалянето на кредитния рейтинг на НЕК, държавата е заплашена от фалит. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в троянското село Чифлик, където се срещна с областните структури на ГЕРБ - Плевен, съобщава новият брой на регионалния вестник "Зетра".

Потенциалът на Троян е в местния бизнес, казва в интервю за вестника Донка Михайлова, кмет на община Троян. Тази е и причината първият важен приоритет в новия местен бюджет да бъде осигуряването на по-добри условия за бизнеса, така че той да работи нормално, да създава работни места и да осигурява доходи на хората в общината.

Петър Тоновски, собственик на мандра в град Койнаре, до дни ще постави паметник на генерал Скобелев в двора на къщата си, съобщива "Зетра". Тоновски е възложил изработката на монумента на плевенския скулптор Венци Василев.

Традиционен благотворител бал проведе Ротари клуб - Ловеч. На него ротарианците проведоха благотворителен търг за събиране на дарения за проектите, по които Ротари работи.

Плевенски отбор готвачи за първи път ще участва в националното състезание за Кулинарната купа на България, съобщава "Зетра" на стр. 11.

Майсторите на черпака от Плевен бяха домакини на годишното събрание на Българската асоциация на професионалните готвачи, по време на което учредиха местен клуб

"BG-Север":

„Роми разфасоват моста над река Вит край Ясен", е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Циганите трошат бетона, вадят арматурата за старо желязо, въпреки обявените ден по-рано мерки за обезопасяване.

„Огромни ями зеят в центъра на Плевен, виновна била кризата", съобщава изданието от 3 стр. Става дума за нереализирани строежи, стигнали само до изкопаване на гигантските трапове за тях.

„Цената на зависимостта на БСП от „Атака" я плащат всички българи", заявява Румен Петков на 4 стр. Според плевенския политик Станишев гледа на ПЕС като на ЕООД. От същата страница вестникът съобщава: „АБВ стартира кампанията си в Плевен".

От страницата за бизнес става ясно, че „Банкерите прогнозират спад на лихвите тази година".
На 6-та можем да прочетем за страха от ваксини, на който стават подвластни все повече родители.

„Фотографиите са безмълвни изстрели", това казва известният журналист Иво Хаджимишев на изложбата „Незаличимо", която бе открита в галерия „Бешков" по повод 116 г. БТА. Подробности - на артстраницата на вестника.

„Когато всички мислим еднакво, значи никой не мисли достатъчно", заявява в специално интервю пред изданието новият областен лидер на БСП Мирослав Михайлов.

9-та страница е посветена на незабравимата Саша Филипова - „аристократката" на театъра.
Вестникът предлага разнообразна спортна информация на стр. 15, а от последната 16-та може да се научи каква е голямата награда на сватбеното изложение.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.