Какво пише Посредник на 7 октомври
Какво пише Посредник на 7 октомври / netinfo
Заради бурята и дъжда селата останаха без ток и вода, това е централната тема в днешния брой на вестник “Посредник”. В двата почивни дни количеството на падналите валежи е достигнало до 68 л/кв.м. в Комарево, Радишево, Пелишат и Згалево. Вятърът е варирал от 17до 32м/сек. На много места са изкоренени дървета, а в село Обнова дори е изгорял трафопост. Подробности за последствията от бурята четете на първа страница.

Колегите се обърнали внимание и на един проблем, сигнализирани от свои читатели. Скъпи се оказват задължителните проверки на водомерите за топлата вода, по-евтино излиза покупката на нов.

Близо 17 хиляди тона грозде от Плевенско вече е изкупено. Изкупеното грозде от винарските предприятия е с много добро качество тази година.

През почивните дни телефонните измамници отново провокираха плевенчани. Пострадалите обаче съобщават в полицията, след като са предали пари на непознати лица. Въпреки постоянните предупреждения и от МВР и от медиите, явно хората продължават да се доверяват на сляпо.

От страница трета може да прочетете коментара на бившия вътрешен министър Румен Петков за скандалите с ДАНС, коалиционните формули за предстоящите избори и изказванията на Бойко Борисов.

И още нещо интересно, намерило място на страниците на “Посредник”.

Парламентарната комисия, разследваща обстоятелства, довели до пожара във влака София – Кардам на 28 февруари, ще приключи дейността си през следващата седмица. Комисията ще предложи пред Народното събрание и конкретни законодателни промени, гарантиращи здравето на гражданите, пътуващи с БДЖ.