Какво написаха Посредник и Посоки на 3 септември
Какво написаха Посредник и Посоки на 3 септември / netinfo
НАП Плевен започва ревизии на 14 богати плевенчани, резултатите обаче ще са ясни в края на годината. Тази новина ни поднася от първа страница вестник “Посредник”. Всеки, който си е купил скъпо жилище над 100 000 евро и луксозна кола за над 80 000 евро през последните три години ще бъде проверен от данъчните инспектори.

Безплатна диетична храна за социално слаби диабетици ще раздава асоциация “Диабет” през октомври. Храната ще е пакетирана и ще се раздава в плевенския клуб на диабетиците, който се намира на ул. “Васил Левски” №1 в сградата на ОАПС. Според данните от РЗОК в Плевенска област хората с диабет са 8 800.

Гроздоберът започна по-рано, качеството на гроздето е много добр, друго заглавие в “Посредник”. От страниците на вестника може да прочетете и защо прибирането на тазгодишната реколта изпревари традиционните срокове и как сушата ще се отрази на лозовите масиви в региона.

От ТЕЦ пък призовававт нередовните платци да си погасят задълженията иначе има реална опасност подаването на газ да бъде спряно.

В село Опанец разкриха оранжерия за отглеждане на канабис, четем от първа страница на вестник “Посоки”. Халето с площ 30 кв. м, било старателно пригодено за отглеждане на дрогата. В постройката са открити 30 големи стръка в кофи, които вече били обрани и още 20 неузрели в саксии. В хода на разследването станало ясно, че собственикът на имота, който живее в Плевен, е отдал въпросното помещение под наем на двама криминално проявени плевенчани. При огледа станало ясно, че халето е старателно изолирано, вероятно за да не излиза от него мирис на канабис. Било добре осветено, отоплено, намерени са дори и торове.

Предстоящото посещение на министър-председателят в града ни също е намерило място на страниците на изданието. Днес Сергей Станишев идва за митинг на БСП в Плевен. Той ще се проведе на площад "Стефан Стамболов" в Плевен от 16.00 часа. Проявата е първата от поредицата мероприятия, посветени на 115-годишнината от създаването на организирано социалистическо движение в Плевен. На площада ще бъдат и народните представители от Коалиция за България Румен Петков, Васил Антонов и Радослав Илиевски, председателите на общинските съвети на БСП от областта, кметове и общински съветници от левицата.