Какво написа Посредник на 7 юли
Какво написа Посредник на 7 юли / netinfo
Сериен изнасилвач заловиха в Плевен, това е водещото заглавие в “Посредник” днес. Полицията издирва жертвите му, анонимността им е гарантирана. Криминалистите са задържали 38-годишният Илиян Иванов. Мъжът е направил самопризнания за извършени от него серия изнасилвания на млади момичета. Плевенските криминалисти призовават всички момичета, станали жертва на изнасилване през периода 2003 – 2006 година, които не се подали оплакване в полицията до момента, да се обадят на телефони 864 350 или 864 340. 

Нови изисквания за съпричастност от страна на болните със захарен диабет към лечението им със скъпо струващи продукти въвежда НЗОК . Болните ще декларират писмено спазването на хранителен и двигателен режим.

За дюнерите, дъвките и боклука, това пък е друго заглавие в ежедневника днес. В петък чували с боклуци, струпани до кошчето пред Наркопа са "радвали" окото на минувачите. Екоиспекторите обещават да стигнат до нарушителите чрез проверка на касовите бележки в боклука.

Само една двойка по български език на изпита след седми клас, по матемематика обаче слабите оценки са 36. Пълни отличници няма нито на изпита по български нито по математика, това е равносметката в Плевенско след като децата показаха колко знаят, за да влязат в профилираните училища.

Питейната вода в Плевенско е безопасна, това потвърждават от РИОКОЗ след като из града в края на миналата седмица тръгнаха слухове, че водата е негодна за пиене.

Тази година в региона освен опожарени ниви по време на жътвената кампания изгоря и един комбайн в село Българене. Пламъци в стърнища са вилняли в селата Летница, Бохот, Опанец и в Плевен.

86% разкриваемост на тежки криминални престъпленията отчитат от ОДП за първите шест месеца на тази година. Според данните кражбите на имущество са намалели, а 199 са разкритите икономически престъпления. Равносметката на службите за пожарна безопасност пък е амортизирани автомобили и недостатъчно пожарникари.