Какво написа Посредник на 3 юли
Какво написа Посредник на 3 юли / netinfo
Плевенчанка покри норматив за Олимпиадата, това е заглавие от първа страница на вестник “Посредник”. Венера Гетова успя да се класира за Пекин на турнира по лека атлетика “Павел Павлов”, който се проведе в столицата. Венера е покрила норматива с резултат в сектора за мятане на диск от 59.08 метра и се е класирала първа сред три състезателки.

Няма завишени нива на радиация в областта, казват от “Гражданска защита” Плевен. Лично шефът на “Гражданска защита” инж. Георги Линков уверява, че радиацята се мери по три пъти на ден и стойностите са в нормите. Във всички 11 пункта където се отчита нивото на естествения гамафон няма завишени стойности.

Как расте бъдещето на Плевен? Това е въпрос също от челната страница. Колегите от вестника са проверили как изглеждат новите и старите детски площадки в града. За наша радост новите площадки не са съсипани и се ползват от децата.

Хората с фирми се притесняват за личните си данни, тъй като от Агенцията по вписванията разполагат и публикуват лични данни, пише още в изданието. Гражданка, която проверявала регистрацията на фирмата си намерила там и всички свои лични данни в Интернет.

Със студена бира ще борят жегите в Плевен до септември. Местните старейшини са взели това решение на последната сесия на Общинския съвет. Почти единодушно те гласуваха за откриването на Бирфест в центъра на града. Все още не е ясна музикална програма.

От трета страница на “Посредник” може да прочетете и препоръките на полицията за недопускане на пътни инциденти през лятото. Оказва се, че част от водачите не знаят своите задължения по Закона за движението по пътищата при настъпило пътно-транспортно произшествие, в което имат или не пряко участие. Според данните на полицията основен рисков фактор е превишената скорост.