Какво написа Посредник на 18 юни
Какво написа Посредник на 18 юни / netinfo
Уникална технология за саниране на пътища показаха в Плевен, съобщава от първа страница вестник “Посредник” днес. За първи път в България тя се прилага върху пътя, който води към сметището край село Буковлък. Системата “тера-микс” се използва успешно вече десет години Австрия. За новата австрийска система очаквайте подробности в предаването ни след малко.

В петък е изпитът по български език след 7 клас, децата, които ще кандидатстват, не трябва да забравят личната си карта, трябва да се яват 15 минути преди страта на изпита, който е в 9 часа и да си вземат поне две задължиелно сини хмикалки. Само с такива се разрешава да пишат на изпита.

На първа страница на изданието е публикуван и отзвук от двудневния театрален фестивал в Левски, посветен на незабравимия актьор Георги Парцалев.

Камерите, дарени от Общината на Полицията, май още не се използват, това е заглавие от втора страница. Колегите са задали някои от наболелите въпроси, свързани с организацията на уличното движение в Плевен и са получили отговори от директора на Плевенската полиция комисар Пламен Павликянов. Къде са камерите, работят ли въобще и чия собственост са, това може да прочетете в “Посредник”.

И една информация от Ловешкия регион. Община Ловеч ще продава бивша сграда на спортното училище. Вече има заявен интерес за медицински колеж и професионален учебен център.

Плевен и Сеговия обсъждат партньорските си отношения, четем още от 3 страница. По време на посещенито си в испанския град градоначалникът Найден Зеленогорски е провел срещи с представители на търговско- промишлената палата на испанския град, обсъдена е и идеята за размяна на бизнес – делегации.

Подаръци от Калифорния ще получат децата от дом “Детелина” днес. Оборудване за игри на двора – къщички, пързалки и басейни ще зарадват децата от Дома.