Какво написа Посредник на 18 ноември
Какво написа Посредник на 18 ноември / netinfo
“17 години “Посредник”, 17 години изпълнени обещания”, с това заглавие ни посреща вестникът днес. От статия, поместена на първа страница, може да разберете кой е бащата на изданието, определящ посоката, темпото и правилата в него.

На челната страница е поместена и снимка, на която чаровната фотографка на вестника - Мариана Гарванска, приема цветя и поздравления при откриването на първата си самостоятелна изложба от 70 фотоса.

Всеки трети загинал на пътя е пешеходец, за това научаваме от данните на полицията. Броят на загиналите пешеходци нараства в периода от октомври до март. Явно в момента сме в рисков период, затова бъдете внимателни къде ходите и как пресичате. Статистиките и без това са достатъчно черни. И още една информация с криминален отенък от втора страница на “Посредник”. 10 човека са осъдени за убийства през 2007 година от Окръжния съд в Плевен.

“Военните от Пета механизирана бригада честваха празника на Сухопътни войски”, това е друго заглавие от 3 страница. Медиите бяха запознати със структурата на бригадата и имаха възможност да покажат точен мерник в стрелбата. По случай празника около 60 военни от бригадата получиха предметни награди, грамоти и обявяване на благодарност.

Във вестника има добра новина и за фермерите. От вчера вече се приемат заявления на фермери за национални доплащания за краве мляко и за овце-майки за 2008 година.

“Пътуващата библиотека” идва в Плевен на 20 ноември. Това ще стане в рамките на телевизионния проект “Голямото четене”. Точно в 12.00 часа натоварената със стотици книги, дарени от издателства, библиотека ще спре пред Регионална библиотека “Христо Смирненски” в Градската градина. Там книгите няма да се раздават или продават, а ще бъдат предоставяни на желаещите да впишат в тях своето лично посвещение към следващите, в чийто ръце ще попаднат.