Какво написа Посредник на 14 юли
Какво написа Посредник на 14 юли / netinfo
Дрогата в Плевен, това е водеща тема в днешния брой на вестник “Посредник”. 10-годишни се боцкат в недостроена кооперация в центъра. Изоставената сграда, станала свръталище на наркомани, се намира на ул. “Данаил Попопв”. Килим от спринцовки, празни бутилки от минерална вода, следи от огън, с който разтварят хероина и кървави следи по стените допълват картината на ужасите.

Четири паралелки след 7 клас не станаха, пише още в изданието. Броят на кандидатите се оказа недостатъчен, за да се запълнят всички 38 паралелки след 7 клас на територията на Плевенска област. 870 деца са се състезавали за 988 места в професионалните и профилирани училища.

Фалшиви двадасетолевки се заврътяха в Плевен, за това предупреждават от втора страница. Според изненаданите търговци са се появили и фалшиви банкноти от 5 и 10 лева. Само за ден на павилиона на Дома на книгата са направени три опита да се пробутат фалшивите пари. Хартията на лъжливите пари е по-твръда и е различна на допир.

Собствениците на лозя в “Мъртвата” с план за овладяване на кражбите. Силите на реда са приели предложените от собствениците 11 мерки за овладяване на мародерствата над имотите им. Според хората, ако тези мерки бъдат приложени кражбите ще спрат. От постоянната комисия по обществен ред и сигурност обаче още не са запознати с подробностите и не са взели решение.

В отворено писмо диабетици от плевенската асоциация ”Диабет“ искат подкрепа от президента срещу безумията на Националната здравноосигурителна каса. То е по повод въвеждането на новите критерии за отпускането на инсулинови аналази на болните от диабет.

Нужна е координация между институциите за недопускане на пожари. 99% от пожарите в Плевенско са в полски и горски масиви, според статистиката. 119 пожара са горяли за периода от 23 юни до 10 юли.