Какво написа Посредник днес
Какво написа Посредник днес / netinfo
Защо има нашествие на миризливки? Това пита от първа страница “Посредник” днес. От края на лятото те са същинска напаст, а с настъпването на есента във вечерните часове миризливките буквално нахлуват в стаите, ако сме имали неблагоразумието да оставим отворена врата или прозорец. Що за насекомо е това, опасно ли е и на какво се дължи нашествието – отговорите четете на стр.7 в специално интервю с ентомолога Иван Райчев.

На 30 октомври, четвъртък, в 17.00 часа в ХГ “Илия Бешков” ще бъде представена изложба с избрани над 500 творби от всички произведения на изкуството, изпратени от 208 творци за четвъртото биенале на малките форми, което се провежда в Плевен. Заедно с откриването на изложбата в галерията, ще бъдат обявени имената на отличените творци.

С две номинации за Лекар на годината излезе Регионалната лекарска колегия в Плевен. За приза на 2008-ма на регионално ниво е номиниран доц. Явор Иванов, завеждащ клиниката по пневмология и фтизиатрия в УМБАЛ. На национално ниво плевенската колегия е излъчила проф. Любомир Ковачев, завеждащ Катедрата по пропедевтика на хирургическите болести в Медицинския университет и началник на Втора клиника в Университетската болница.

Нова генерация наркомани обсади двора зад “Астория”, алармира “Посредник”. Дни след появата им изчезват половината акумулатори на колите, домуващи там. На пейката, на която децата се събират да играят през деня, нощем се търкалят упоени тийнейджъри, разказват хората от блока.

Имаме много допирни точки с Община Долни Дъбник, казва в интервю за ежедневника кметът на македонската община Могила Славко Велевски. От 13 до 15 октомври на опознавателна визита в Долни Дъбник беше официална делегация от македонската община. Славко Велевски вижда възможностите за сътрудничество между двете общини освен в посока на земеделието, също и в областта на изкуството и културата, както и евентуално да се открие пазар за продажба на различни стоки, които се произвеждат в Могила и Долни Дъбник.

Изборът на омбудсман остава в бъдеще време, до момента в Общинския съвет не е постъпило предложение за откриване на нова, трета процеддура за избор на омбудсман. Това е отговорил на питане на ежедневника председателят на Общинския съвет Георг Спартански.

Днес е празникът на ВВС, напомня “Посредник”, празнуват всички, които работят, работили са или са свързани по някакъв начин с българската авиация. В тази връзка в София ще се проведе празнично мероприятие, на което е поканен и командирът на ВВУБ “Георги Бенковски” полк. Анатолий Кръстев.