Какво написа Посредник днес
Какво написа Посредник днес / netinfo
Плевенските села остават без лекари заради “социалното” решение за намаляване на таксата за преглед, четем от първа страница на “Посредник “ днес. За този риск алармират от Сдружението на общопрактикуващите лекари. От днес пенсионерите ще плащат само 1 лев за преглед при джипито вместо досегашните 2.20 лв. Това според лекарите ще доведе до фалит на лекарските практики в плевенските села.

З-ти юли ще е денят "Хикс" за учениците кандидатствали след седми клас. Именно тогава ще бъдат изнесени резултатите от приемните изпити. Те ще бъдат изнесени в Дома на учителя и на входа на РИО Плевен. На училищата-гнезда където са проведени самите изпити няма да има изнесени резултати.

Два допълнителни нощни влака тръгват към морето през летния сезон. Влаковете ще бъдат пуснати от днес и ще пътуват по линията Плевен – Бургас и обратно.

За първи път в историята си Виенският икономически диалог заседава извън европейска столица. Първият домакин на новият формат е Плевен. Представители на над 20 австрийски фирми и на 25 български общини са в града ни за да участват в дискусиите по време на двудневния форум, който започна вчера.

Без големи жеги през юли, това пък е обещанието на синоптиците. Най – високите темпратури ще бъдат между 32 и 37 градуса. Горещо се очаква да бъде около 15 и 28 юли, облачните дни през юли ще бъдат най-много 6.

От страниците на “Посредник” може да прочетете и коментарът на председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов за доклада на Европейската комисия. Според него той ще бъде неблагоприятен и вината за това ще е изцяло на правителството.

На социална отговорност в бизнеса са се учили в Германия децата от ДФСГ “Интелект”. Посещението им там е част от реализацията на проекта “Социалната ангажираност на бизнеса като елемент на фирмените стратегии - иновативни практики”.