zima
zima / dariknews.bg
Заседанието е по искане на групата съветници от БСП, подкрепени още от Юнал Мъстънов (ДПС) и Данчо Заверджиев (независим).
Извънредна сесия за снегопочистването в Ловеч
 
На извънредна сесия за снегопочистването през януари се събират общинските съветници в Ловеч на 7 февруари (вторник). Заседанието е по искане на групата съветници от БСП, подкрепени още от Юнал Мъстънов (ДПС) и Данчо Заверджиев (независим).
 
11-те настояват да бъде извършена цялостна проверка на дейностите по снегопочистване и снегоизвозване на „Еко“ през януари от нарочна 5-членна комисия, на която изпълнителният директор на общинската фирма да бъде задължен да предостави необходимата документация. Резултатите от проверката да бъдат оповестени на заседание на общинския съвет.
 
Преди дни изпълнителният директор на общинската фирма, която се занимава с чистенето през зимата в града, Павлин Иванов съобщи, че парите за снегопочистване са свършили. Вносителите на искането за извънредна сесия изразяват недоумение защо този факт е оповестен само ден след приемането на бюджета, в това число и разходите за дейностите на дружеството, обсъждането на което е проведено в отсъствието на директора на фирмата.