Изправиха пред съда Радослав Димитров от Плевен за стрелбата срещу Митьо Очите
Изправиха пред съда Радослав Димитров от Плевен за стрелбата срещу Митьо Очите / Дарик Бургас, Дияна Бедросян

Супер мерки за сигурност и мощна полицейска охрана предвождаше двамата обвиняеми за стрелбата срещу Димитър Желязков по прякор Очите към съдебната зала в Бургас. Днес бургаските магистрати гледат мярката за неотклонение на участниците в престрелката. Те бяха конвоирани до залата през подземния паркинг на съда.

Срещу Георги Иванчев от Дупница и Радослав Димитров от Плевен са повдигнати обвинения за опит за убийството на Митьо Очите. Те са произвели по три изстрела срещу него в нощта на 8 юни, при масовата битка между 40 души в Слънчев бряг.

Главният прокурор: В Слънчев бряг - море, а отдолу блато

Един от участниците - Александър Алексиев, охранител на Желязков почина. Двамата обвиняеми са охранители на Божидар Кузманов, по известен като Божо Кравата, собственик на ресторанта, който се превърна в кървава арена преди десет дни.

Самият Желязков беше приет с пет куршума в тялото в Бургаската болница, където в продължение на 6 дни животът му беше в опасност.

Изправиха пред съда Радослав Димитров от Плевен за стрелбата срещу Митьо Очите
netinfo

Бъчварова категорична: Нямало политически чадър върху Митьо Очите

По информация на главния прокурор Сотир Цацаров, Иванчев бил с пистолет, със заличени номера, а един от проектилите е заседнал в жилетката на считания за наркобос по Южното Черноморие.

Мярката за неотклонение в Бургаски окръжен съд ще бъде гледана от съдия Георги Пепеляшев. Държавният обвинител Ангел Ангелов.