Изпращат 65 дипломанти в Медицинския
Изпращат 65 дипломанти в Медицинския / Дарик Плевен

Факултет "Обществено здраве" на плевенския Медицински университет ще изпрати дипломанти от випуск 2010. Събитието е от 9 часа на 30 септември в зала "Амброаз Паре" на Ендоскопския център на университета. То ще предшества откриването на Юбилейната научна конференция „Здравеопазването през 21 век - реалности и перспективи".

На тази дата се дипломират общо 65 бакалаври и магистри от специалностите "Медицинска рехабилитация и ерготерапия", "Управление на здравните грижи" и "Обществено здраве и здравен мениджмънт". Общо 25 души са отличниците сред дипломантите. Двама от тях, завършили "Медицинска рехабилтация и ерготерапия", са с успех над 5.90.

Непосредствено след тържествената промоция ще се състои и откриването на Юбилейната научна конференция с международно участие "Здравеопазването през 21 век - реалности и перспективи". Тя е посветена на петата годишнина от създаването на Факултет "Обществено здраве" и в нея ще участват с доклади учени от Германия, Холандия, Швейцария, Русия, Сърбия, Гърция и Турция.