rosart
rosart / dariknews.archive

На 25-ти април, от 14:30 часа в Галерия „Рос Арт” в хотел „Ростов” ще бъде открита изложбата „Светлината - Учителят и негови последователи”. В изложбата са включени 30 платна на акад. Светлин Русев, Милко Божков, Иван Велчев - Йово, Валентин Колев и Стилиян Атанасов.

„Изложбата „Светлината - Учителят и негови последователи” е посветена на светлия християнски празник Великден, но е и повод да напомни, че на 26 май се навършва една година от кончината на неповторимия Светлин Русев”, коментираха от Галерията. Картините са част от Колекция „Ростов” и ще бъдат изложени до края на месец май. Входът е свободен.

Милко Божков - роден е на 3 март 1953 г. в с. Ресен, Велико Търново. През 1972 г. завършва Художествената гимназия в София, а през 1978 г. – „Живопис” в НХА „Николай Павлович” - София. През май 2016 г. е отличен с орден „Св. Св. Кирил и Методий” – Първа степен.

Иван Велчев-Йово - роден е на 8 септември 1949 г. в град Плевен. 

Работи в областта на живописта, графиката, стенописа, плаката. Носител е на редица награди за живопис. Дълги години бе председател на плевенската група на художниците.

Валентин Колев - роден е на 9 август 1948 година в Пловдив. Завършва „Живопис” в НХА „Николай Павлович” - София. От 1996 г. е професор по „Живопис и композиция” в Художествената академия.

Стилиян Атанасов - роден е на 12 март 1959 в г. в град Плевен. През 1986 завършва НХА „Николай Павлович” - София, специалност „Живопис”.