Издирват серийни касоразбивачи
Издирват серийни касоразбивачи / netinfo

Плевенските полицаи издирват касоразбивачи, успели да задигнат от метален сейф около 2000 лева, съобщават от пресцентъра на МВР. Престъпниците са нанесли удара тази нощ, те проникнали във фирмено помещение в Индустриалната зона край Плевен. Пробили заключващия механизъм на метална каса и го отворили, след което откраднали съхраняваните вътре около 2000 лева. За станалото служители от плевенската фирма сигнализирали в полицията тази сутрин в 7.10 часа.

След извършените на мястото огледи е станало ясно, че със същия почерк през последните два месеца са извършени още няколко подобни кражби. Целта на извършителите са метални каси във фирмени помещения и офиси, за които има предварителна информация, че се съхраняват пари. С режещи инструменти са разрязвани вратите около ключалките.

Полицията призовава тези, които могат да помогнат с информация при разследването и залавянето на извършителите, да съобщят на телефон 166 или в най-близкото полицейско управление на МВР. Анонимността им е гарантирана.