Издирват опасни спирали и очни линии в търговската мрежа
Издирват опасни спирали и очни линии в търговската мрежа / sxc.hu

Ловешката РИОКОЗ издирва опасна козметика в търговската мрежа, съобщават от инспекцията. Проверени са 64 обекта за съхранение и търговия с козметични продукти, както и обекти за търговия със стоки на ниски цени. Инспекциите са извършени в периода 31 август до 7 септември във връзка с получени нотификации за опасни стоки по системата RAPEX на територията на Европейския съюз.

Касае се за опасни черни спирали за мигли "Magnif'eyes opening" и "Glam'eyes" - двете с марка Rimmel; водоустойчива спирала за мигли с марка La Femme; сюрреалистична спирала за мигли с марка Helena Rubinstein, спирала за мигли с марка Revlon; къна за рисуване по ръцете „Еlruha Export Quality Heena" с марка Elruha; гел за вана в опаковка с форма на папагал с марка Soapland; тъмно синя спирала за мигли с марка 2B Cosmetics; наситено синя течна очна линия с марка Catrice.

Проверени са 14 обекта в Ловеч, 19 в Троян, 14 в Тетевен, 9  в Луковит, 3 в Летница и 5 в Ябланица. Не са констатирани налични количества от посочените опасни стоки.