Избират изпълнител за покрития басейн, частник ще строи втори
Избират изпълнител за покрития басейн, частник ще строи втори / sxc.hu

11 оферти за избор на изпълнител на покрития плувен басейн са постъпили в Община Плевен. Интересът от фирмите е доста голям, коментира зам.-кметът инж. Огнян Цанев. Той сподели очаквания, че до края на месец юни ще бъде подписан договор с изпълнителя и ще започне работата по проекта. Басейнът ще бъде с размери 25/12 метра и ще се финансира от дългосрочния кредит, който Общината изтегли. Максималната цена е

2 150 000 лева (с ДДС), а максималният предвиден срок за построяването му - 15 месеца. Сред кандидатите има доста плевенски фирми, като любопитното е, че някои от тях участват с предложение в консорциум. На изпълнителя ще се наложи да стартира с разрушаването на стария недовършен проект, което ще отнеме около 3 месеца в разрушителни дейности.

Идеята на плувното съоръжение е да се ползва за обучение на децата на Плевен, но в него ще могат да бъдат провеждани и състезания. След построяване му ще бъде съвсем логично да се възстанови и паралелката "плуване" в Спортното училище в града, коментира кметът Найден Зеленогорски. Той разкри, че само преди дни е имал разговори с друг потенциален инвеститор, който желае да построи втори покрит плувен басейн в града.

Идеята на инвеститора е да закупи терен, на който да построи цял спортен комплекс с фитнес зала, зали за скуош, тенис на маса и различни спа-процедури. В момента обмисляме кои терени да му предложим и ще направим това до 10 дни, посочи Зеленогорски. Намерението на въпросния инвеститор, чието име кметът запази в тайна, е до края на годината да изгради комплекса.