vazstanovka
vazstanovka / tradicia
Във връзка с честванията по повод 141 години от освобождението на град Плевен от турско робство, на 9-ти декември 2018 г. - неделя от 12:00 часа в местността „Янъка” в югоизточната част на Кметство - с. Буковлък ще се проведе историческата възстановка „Един ден от обсадата на Плевен – 1877 г.”.
Мероприятието се провежда в памет на хилядите загинали за освобождението на Плевен от турско робство.
Инициативата се организира и се реализира от Регионален клон „Традиция” – Плевен съвместно с кметството в село Буковлък, като целта е да бъдат представени  моменти от най-тежката и продължителна битка в хода на Руско-турската освободителна война /1877-1878/ - обсадата на Плевен.
В историческата възстановка участие ще вземат и представители от регионалните клонове на „Традиция” от градовете: Червен бряг, Ловеч, Троян, Трявна и Русе.
 
Като част от поредицата от мероприятия, които „Традиция” – Плевен ще реализира във връзка с честванията е Поход на признателността, който ще се проведе в Плевен на 8 декември 2018 г. от 11:30 часа от началото на парк „Кайлъка” до Паметник – братска могила на войниците от 124 пехотен Воронежки полк, намиращ се между Плевен и Кметство с. Радишево.
Вечна слава на героите дали живота си за свободата на България!