valov
valov / dariknews.archive
По време на среща с представители на медиите в пресклуба на БТА в Плевен, инж. Данаил Вълов, който временно е отстранен от поста кмет на Община Червен бряг сподели, че Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество не е установила конфликт на интереси по отношение на него като кмет на Червен бряг, както и по отношение на заместник-кметовете и съветника Явор Бакърджиев, във връзка с обществената поръчка за т.нар. "Топъл обяд".
Той припомни думите си от преди 5 месеца, когато пред медиите каза, че не се притеснява от проверките, а от времето, което те ще отнемат. „Оказах се прав и 5 месеца по-късно аз все още съм отстранен от длъжност като не ми е повдигнато обвинение, а за този период Разследването е успяло да разпита един свидетел така, че предполагам че евентуалният обвинителен акт ще ми бъде предявен непосредствено преди изборите“. Инж. Данаил Вълов потвърди, че и днес смята, че причините за предприетите действия са икономически и политически.
Относно това, дали ще се кандидатира за кмет на предстоящите местни избори, инж. Данаил Вълов каза: „Явно нещата отиват към кандидатиране, тъй като това е явен опит да ми се въздейства в тази посока. Тези, които ме познават знаят, че не съм човекът, който отстъпва при такива въздействия и не бих искал нашите съграждани и моите приятели, както и хората, с които управляваме все още общината да смятат, че съм се уплашил така, че към днешна дата отговорът е да!“, заяви инженер Данаил Вълов.