Инспектираха опасни сгради
Инспектираха опасни сгради / netinfo

Пет общински сгради в Плевен трябва да бъдат спешно ремонтирани, защото състоянието им не отговаря на стандартите и представлява потенциална опасност за хората.

Това стана ясно, след като комисия в състав кмета на Община Плевен Найден Зеленогорски, управителя на “Жилфонд” Боряна Петкова, главния инженер Димитър Павлов и главния архитект на общината Константин Гулишев инспектира опасните сгради в Плевен.

В най-лошо състояние са постройките на ул. В.Левски” №60 и на ул. “Свобода”№5, №8,№9 и №10. Със заповед на кмета на Община Плевен ще бъде определен срок, в който собствениците на тези сгради следва да премахнат, преобразуват или ремонтират сградите, така че същите да не представляват опасност за гражданите. В случай, че срокът не бъде спазен, Община Плевен ще извърши необходимите строително-ремонтни дейности със собствени средства, като след това по съдебен ред ще търси от собствениците възстановяване на направените разходи.

До тогава районите около тези сгради ще бъдат оградени и обозначени като опасни за преминаване. Достъпът до магазините, които се намират под някои от посочените постройки, ще бъде спрян.