Инициативи, свързани с пожарната безопасност провеждат от ПБЗН-Плевен
Инициативи, свързани с пожарната безопасност провеждат от ПБЗН-Плевен / dariknews.archive

През месец май 2015 година Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - Плевен организира провеждането на инициативи, свързани с дейността й.

На 14 май от 9:30 часа в района на Градска градина в град Плевен ще се проведе Областно състезание с Младежки противопожарни отряди/МПО/ „Млад огнеборец".

Зоналното състезание по пожароприложен спорт ще се състои на 15 май 2015 година от 9:00 часа в РДПБЗН - Плевен на ул. „Св. Св. Кирил и Методий" и на „Стадион Плевен" в Плевен.

На 22 май от 14:00 часа в Областна администрация - Плевен ще се проведе Областен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата", а на 29 май, от 10:00 часа при Центъра за работа с деца в Градска градина ще се състои Областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации".

С провеждането на тези инициативи се цели обучение на населението за предотвратяване на пожари, за формиране на необходимото поведение при пожари, бедствия и извънредни ситуации и за прилагане на необходимите защитни мерки, както и популяризиране на пожарникарската професия.

От ОД на МВР Плевен отправият покана към представителите на местното самоуправление на област Плевен, институции, граждани, бивши служители на пожарна безопасност и защита на населението и средствата за масово осведомяване да присъстват на мероприятията.