Инициативен комитет подкрепя арестувания кмет на Тетевен
Инициативен комитет подкрепя арестувания кмет на Тетевен / archive.dariknews

Инициативен комитет подкрепя арестувания кмет на Тетевен
netinfo

Колко са, кои са и къде са разположени изборните секции в община Плевен и
къде ще намерите актуалните избирателни списъци

Малко или много е изнесеният от плевенски пчелари в швейцария мед
през изминалата година

Кой потвъждава с опита си известните максими, че всяка крайност
е вредна и че дозата прави отровата

Има ли вече в Плевен млади хора, приели предизвикателството да пишат
европейски проекти

Как премина първата сесия на комисията, преценяваща за
финансиране по новата схема на културния календар

Докъде стигна ремонтът на Спортното училище и какво още
предстои да се прави там

Инициативен комитет подкрепя арестувания кмет на Тетевен
netinfo

Темите в новия брой от четвъртък на вестник „Посоки":

600 яйца и 300 кг храни, опасни за здравето, са унищожени в Плевенско от началото на годината. Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ отваря в четвъртък врати за граждани и представители на неправителствени организации. Желаещите ще могат да присъстват и на демонстративна проверка в търговски обект в града, която ще започне в 11 часа

Студенти ще популяризират Плевен в побратимения Шарлотсвил. Виктория Лонг и Роджър Уилямс са двамата американски студенти, чийто проект за популяризиране на Плевен е одобрен от кметството на побратимения град Шарлотсвил, щата Вирджиния. Младежите вече са в града ни и в продължение на половин месец ще снимат неговите исторически, културни и природни забележителности.

Цветан Антов, областен координатор на АБВ: Очакваме скрит вот за АБВ на евроизборите. По думите му симпатизантите на АБВ в област Плевен са подложени на натиск от представителите на местната и държавната власт, страхуват се за работата си и затова не смеят открито да заявят политическите си симпатии.

Българо-румънско учение тества реакциите при извънредни ситуации. Учението се проведе пред бившата административна сграда на „Свилоза" в град Свищов
Инспектират ремонта на Спортното училище в Плевен. Дейностите стартираха на 24 март и трябва да приключат за 8 месеца.

Пиян заплашвал директор на училище. 49-годишен мъж от село Вълчитрън, община Пордим, е задържан от полицията заради хулиганство. На 8 април, в явно нетрезво състояние, той отправил обиди и заплахи срещу директора на училището в селото. За случая е уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура - Плевен.

 

 

Инициативен комитет подкрепя арестувания кмет на Тетевен
netinfo

„Зетра"

Община Плевен работи по европроекти за над 101 милиона лева през настоящата година, казва пред регионалния вестник „Зетра" кметът проф. д-р Димитър Стойков.
Автомагистрала „Хемус" е приоритет на правителството, казва министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която инспектира аварийно-възстановителните дейности на мостово съоръжение по пътя Ловеч-Севлиево.

С поднасяне на венец пред паметника на лесовъда инж. Никола Василев на алеята Башбунар в Ловеч започнаха официално честванията на Седмицата на гората.
Седмокласничката Деница Вълчева от училище „Лазар Станев" ще управлява плевенското горско стопанство за един ден в понеделник.
В Ловеч започнаха честванията на 35-годишнината от полета на първия български космонавт.
Игуменът на Троянския манастир епископ Григорий е новия викарий на патриарх Неофит, а на негово място в обителта е назначен епископ Сионий, съобщава „Зетра".

В община Тетевен инициативен комитет събира подписи в подкрепа на задържания кмет Милен Милев. Доброволци ще помагат безвъзмездно на инспекторите от агенцията по безопасността на храните с информация и сигнали за нередности в търговската мрежа.
С добри темпове върви ремонтът на Спортното училище в Плевен, констатира при проверка на обекта областният управител Илиян Йончев.

 

Инициативен комитет подкрепя арестувания кмет на Тетевен
netinfo

Анонс на в. „BG Север", бр. 13/2014 г.:

„Убиецът от „Дружба" бил „клиент" на Детска педагогическа стая", е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Материалът е посветен на безсмисленото убийство, потресло Плевен.

Любопитен текст - за предложенията в нета, които обещават на наивници да ги направят красиви, умни и щастливи - четете на 3 стр.
„Избрах АБВ, защото това е алтернатива на задкулисието в политиката и лобизма", заявява на 4 стр. Нина Найденова, четвърта в листата на движението за евродепутати. На същата страница е материал за абсурда с новопостроения закрит басейн в Плевен - не става за деца, че и стои под ключ.

„Общинските фирми с 220 хил. лв. печалба, половината е на „Тролейбусен транспорт" и „Пордим получи терен за ракети срещу градушките", са част от заглавията на страницата за бизнес.

От стр. 6 ще разберете кой е плевенчанинът, спечелил фотографски конкурс на Европейската комисия, както за ситуацията в региона с незаконно притежаваните пушкала.

„Театърът е голямата ми любов и причината да стана архитект", заявява на стр. 7 арх. Иво Петров, който след 30 години отново е поел отговорната задача да придаде на сградата на плевенския театър заслужения блясък. Мащабният ремонт започва всеки момент.

„Здраве, мир, сила и любов - в тези думи се съдържа най-голямото богатство", това са думи на певицата Николина Чакърдъкова от пространно интервю пред изданието. Съвсем наскоро тя представи грандиозен спектъкъл пред плевенчани в Градската градина.

Стр. 9 е посветена на Деня на здравния работник - 7 април. Водещият материал на страницата е за едно по-различно откъм статут лечебно заведение - Военна болница.

Спортната информация на стр. 15, както винаги е богата и разнообразна, а на последната 16-та можете да прочетете за талантливо плевенско дете, сразило конкуренцията на престижен конкурс.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.