Информират бизнеса как да прави качествени проекти
Информират бизнеса как да прави качествени проекти / снимка: Дарик Плевен, архив

Информационен ден по обявените пет процедури за подбор на проекти по ОП "Развитие на конкурентноспособността на българската икономика" 2007 - 2013 г. ще се проведе в Плевен. Инициативата ще стартира на 24 септември от 10.00 часа в зала "Плевен" в Областна администрация.

Представителите на бизнеса ще имат възможност детайлно да се запознаят с условията и начина на кандидатстване по следните процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: "Покриване на международно признати стандарти", "Предоставяне на консултантски услуги на предприятията в затруднение", "Развитие на стартиращи иновативни предприятия чрез подкрепа за внедряване на иновативни продукти, процеси и услуги", "Подкрепа за създаване на технологични паркове", "Подкрепа за развитието на клъстерите в България". Ще бъде представен и проект "Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия". 

Пълният пакет документи и насоки за кандидатстване по процедурите са публикувани на интернет страниците: www.opcompetitiveness.bg, www.ibsme.org и www.eufunds.bg. Лектори на срещата в Плевен ще бъдат експерти от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, която е Междинно звено по Приоритетни оси 1 и 2 на Оперативната програма.