Илияна Раева: Много е важно, хората да познават истинските възможности на евродепутата
Илияна Раева: Много е важно, хората да познават истинските възможности на евродепутата / iliana.raeva

Според Илияна Раева - лидер на партия Обединена България и втора в листата на Коалиция Код на Антония Първанова, евроизборите на 25 май са едни много важни избори, в които е много важно всеки от нас да даде своят отговорен глас и позиция.

Илияна Раева коментира това, какво би трябвало да направят евродепутатите, които отиват в Брюксел и посочи, че е особено важно да се знаят истинските им възможности, а не популистки да се използват тези избори, за да се говорят неща, като увеличаването на пенсии и майчински, които изобщо не са в правомощията на евродапутата.

"Какво биха могли да направят те? Българският евродепутат, който ние ще изберем да отиде в Брюксел може да договори облекчени условия заземеделските производители така, че всеки собственик на малко земя да може да стане предприемач, ако поиска, вместо да отдава земята си на местните олигарси, които единствено отговарят на високите изисквания и с евросубсидиите могат да купят своите R и S класи автомобили и в същото време да дават жълти стотинки на собствениците на земя.

Според Илияна Йотова, евродепутатите биха могли да уговорят още максимално облекчени условия за без самоучастие по програмата за енергийна ефективност така, че всеки собственик на панелно жилище да може да го санира и крайните ни квартали да заприличат на тези в Чехия където санирането приключи още преди пет години и жилищата са топлт и със зеленина в пространствата между блоковете., както и с фитнесцантровеза възрастни и деца и за хора с увреждания.