Илиян Йончев е новият областен управител на Плевенска област
Илиян Йончев е новият областен управител на Плевенска област / archiv.DarikNews

Правителството определи новите областни управители на Плевен, Бургас, Габрово, Ловеч, Видин, Кърджали, Враца, Добрич, Сливен, Смолян и София, съобщиха от правителствената информационна служба.

В Плевен постът ще заеме Илиян Йончев. Той е роден през 1976 г. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски" и здравен мениджмънт в Медицинския университет в Плевен.

Има следдипломни специализации по данъчен и митнически контрол и по политически мениджмънт.

От години работи на юридически длъжности в МУ - Плевен, като в момента е ръководител на направление „Кореспонденция". Общински съветник е в ОбС - Плевен, където е председател на Комисията по законосъобразност и установяване на конфликт на интереси.

Постът в област Ловеч ще бъде зает от Милко Недялков. Той е роден през 1956 г. Завършил е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски". Почти целият му трудов стаж е като редактор на регионални вестници и кореспондент на централни вестници за Ловешка област. В периода 2003-2011 г. е бил председател на Общинския съвет в Ловеч.

Начело на областната управа в Бургас застава Павел Маринов - роден е през 1964 г., Николай Григоров става областен управител на Габрово. Роден е през 1967 г.

Кръстьо Спасов е новият областен управител на Видин, Областната управа в Кърджали ще бъде ръководена от Бисер Николов, Венцислав Василев става областен управител на Враца. Постът в Добрич ще бъде поет от Недко Марчев. Той е роден през 1961 г.

Корнелий Желязков поема областната управа в Сливен, областен управител на Смолян става Димитър Кръстанов.

В област София, работата ще бъде ръководена от Росен Малинов, депутат в 42-ото Народно събрание. Бил е общински съветник в СОС от 1999 г. Роден е през 1955 г. Завършил е педагогика и история в СУ „Св. Климент Охридски".