И БСП се поздрави за представянето на изборите
И БСП се поздрави за представянето на изборите / netinfo

БСП постигна изключителен успех на изборите в Плевенска област. Това заяви на пресконференция депутатът от "Коалиция за България" Румен Петков.

Седем наши кметове на общини от 11 е голям резултат, уточни той. Според Петков опонентите им са използвали манипулации, купуване на гласове и натиск върху групи избиратели за спечелване на вота. Депутатът прогнозира, че върху общините, чиито кметове са социалисти или са подкрепени от социалистическата партия, вероятно ще бъде оказван натиск от управляващите.

Областният лидер на БСП Васил Антонов отчете като загуба на БСП избора на кметове в Долна Митрополия и в Червен бряг, където социалистите ще бъдат опозиция на ГЕРБ. Според него, ако изборите не са били "две в едно", а по отделно резултатът за БСП щял да бъде много по-добър, както при президентския вот, така и за местните органи на властта, пише БТА.

На пресконференцията бяха представени трима от новоизбраните кметове на БСП: в Левски - Любка Александрова, в Пордим - Илиян Александров и в Никопол - Емил Бебенов.