Хлебната война изгори два буса на централен булевард в Плевен
Хлебната война изгори два буса на централен булевард в Плевен / archive.dariknews

 

Хлебната война изгори два буса на централен булевард в Плевен
netinfo

Кога трябва да е готов първият нов от много години завод в
Плевен - на "Нексанс Аутоелектрик груп"

Може ли автомобилът да е оръжие за умишлено убийство и
какво се случва с извършителя му

По какво ще си приличат тротоара на бул. "Данаил Попов" и
площад "Възраждане" след ремонта

Къде можете да разберете дали българският глас на доктор Хаус
също има глас и талант за пеене

Какво се опитва да каже и какво да попита децата новата
постановка на театъра - "Красавицата и звяра"

Защо в "Спартак" са доволни от десетото място в Турнира за купата на
българия по бокс за ученици

Хлебната война изгори два буса на централен булевард в Плевен
netinfo

Темите този петък в ежедневника "Посоки":

Хлебната война изгори два буса на централен булевард:За втори път подпалват колите на търговец на хляб в Плевен

Два микробуса - „Ситроен" и „Пежо", използвани за доставка на хляб, бяха подпалени в нощта срещу четвъртък на един от централните булеварди в Плевен - „Христо Ботев". Бусовете са били паркирани пред къщата на 44-годишния собственик Мартин Иванов, който кара хляб от Велико Търново. Нанесени са поражения по двигателите им, единият микробус не подлежи на възстановяване.

Щети за над 3 млн. лева за държавата са предотвратили плевенските полицаи - Конфискувани са близо 20 тона нелегален тютюн и 15 000 кутии с цигари

Близо 20 тона нелегален тютюн и 15 000 кутии с цигари са иззети при акции през миналата година от служители на ОД на МВР-Плевен. Образувани са 77 досъдебни производства и е работено по 64 преписки по линия „разпространение на акцизни стоки без бандерол", като са съставени 196 акта, съобщават от пресцентъра на полицията.

Разширяват зелените площи в центъра на Плевен

Близо 7 000 кв. м ще бъдат зелените площи в центъра на Плевен след приключването на проекта „Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град Плевен". След реконструкцията на централната пешеходна зона в участъка от пл. «Възраждане» до пл. «Свободата» ще бъдат засадени 120 нови дървета, като 111 от съществуващите ще бъдат запазени, а около 20 - стари и болни.

Плевенските полицайки с най-точен мерник

Плевенските полицайки се представиха повече от успешно на провелото се в сряда на стрелбището в НВУ "Васил Левски" във Велико Търново национално зонално полицейско състезание по стрелба. В надпреварата за жени представителките на ОДМВР - Плевен станаха отборни победители, следвани от тимовете на ОДМВР - Габрово и ОДМВР - Ловеч.

Хлебната война изгори два буса на централен булевард в Плевен
netinfo

"Зетра", бр. 25:
Плевенският окръжен съд остави в ареста 17-годишния Мирослав Димитров, обвинен в умишлено убийство на 19-годишния Мишел Коцев, съобщава във водещото си заглавие регионалният вестник "Зетра". Общинският съвет в Тетевен не стигна до решение кой да управлява общината, чийто кмет е в ареста, пише "Зетра". Магистратите и съдебните служители, преназначени от закритите Военен съд и Военна прокуратура в Плевен, започнаха работа в съответните цивилни магистратури от 1 април.

"Нашето предложение за председател на РИК - Ловеч Валентина Недялкова е по-добрата кандидатура", твърди пред вестника Николай Нанков, депутат и областен лидер на ГЕРБ - Ловеч. Народният представител Корнелия Маринова предаде на медиите документ, че 500 000 лв., отпуснати за ремонт на два язовира в ловешкото село Лисец са изплатени неправомерно, защото дейностите не са извършени.

Заключително събрание на кредиторите на бившата плевенска рафинерия "Нова Плама", обявена в несъстоятелност, е насрочено за 16 април от 14 ч. Общинските съветници в Троян се отказаха от възнагражденията си, информира "Зетра". Сумите ще влизат в целеви дарителски фонд, като ще се заделят само средства за осигурителните вноски.

Още заглавия в броя на "Зетра" от четвъртък: 1301 лева се събраха на благотворителен концерт в подкрепа на борбата с хепатита в Червен бряг. В Белене започна санирането на болницата, медицинския център и местното читалище "Христо Ботев 1982". Троянските чешити си направиха изложба.

 

Хлебната война изгори два буса на централен булевард в Плевен
netinfo

Анонс на в. „BG Север", бр. 13/2014 г.
„Убиецът от „Дружба" бил „клиент" на Детска педагогическа стая", е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Материалът е посветен на безсмисленото убийство, потресло Плевен.

Любопитен текст - за предложенията в нета, които обещават на наивници да ги направят красиви, умни и щастливи - четете на 3 стр.
„Избрах АБВ, защото това е алтернатива на задкулисието в политиката и лобизма", заявява на 4 стр. Нина Найденова, четвърта в листата на движението за евродепутати. На същата страница е материал за абсурда с новопостроения закрит басейн в Плевен - не става за деца, че и стои под ключ.

„Общинските фирми с 220 хил. лв. печалба, половината е на „Тролейбусен транспорт" и „Пордим получи терен за ракети срещу градушките", са част от заглавията на страницата за бизнес.

От стр. 6 ще разберете кой е плевенчанинът, спечелил фотографски конкурс на Европейската комисия, както за ситуацията в региона с незаконно притежаваните пушкала.

„Театърът е голямата ми любов и причината да стана архитект", заявява на стр. 7 арх. Иво Петров, който след 30 години отново е поел отговорната задача да придаде на сградата на плевенския театър заслужения блясък. Мащабният ремонт започва всеки момент.

„Здраве, мир, сила и любов - в тези думи се съдържа най-голямото богатство", това са думи на певицата Николина Чакърдъкова от пространно интервю пред изданието. Съвсем наскоро тя представи грандиозен спектъкъл пред плевенчани в Градската градина.

Стр. 9 е посветена на Деня на здравния работник - 7 април. Водещият материал на страницата е за едно по-различно откъм статут лечебно заведение - Военна болница.

Спортната информация на стр. 15, както винаги е богата и разнообразна, а на последната 16-та можете да прочетете за талантливо плевенско дете, сразило конкуренцията на престижен конкурс.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.