Хандбален клуб Левски стана вице шампион на Държавен финал
Хандбален клуб Левски стана вице шампион на Държавен финал / levski.press

С купа и сребърни медали се окичиха момчетата от ХК"ЛЕВСКИ"- гр. Левски на Държавния финал в Шумен. От 20 до 22 юни в град Шумен се проведе Държавния финал по хандбал за момчета до 12 години където отбора на ХК"ЛЕВСКИ" - Левски се окичи с купа и сребърни медали.

След изтеглен жребий, отборът на Левски попадна в една група с отборите на градовете Гоце Делчев, Добрич и Русе. След две победи над ХК"ПИРИН" - Г. Делчев с 17:3 и ХК"ДОБРУДЖА" гр. Добрич с 18:4 и една равна среща с ХК"РУСЕ" гр. Русе 17:17, отборът от град Левски оглави предварителната група и придоби право на участие в полуфинал. На полуфиналите момчетата се срещнаха с отбора на ХК"ПАВЛИКЕНИ" и го отстраниха с резултат 12:10. ХК"Левски" се класира за финала и там игра отново с отбора на град Русе, който пък от своя страна отстрани отбора на ХК"СПАРТАК" от Варна.

След постоянни обрати в резултата момчетата от Левски отстъпиха със 17:13 и станаха сребърни медалисти. Състезателят Борислав Марков получи индивидуална награда за най - добра лява свръзка/гард/, съобщи президента на клуба Иван Пейков.

Състав на отбора: Георги Рачев/вратар/, Стефан Ангелов, Александър Марков, Пламен Пашанов, Метин Мюртезов, Георги Илиев, Михаел Любчев, Христо М. Христов, Валентин Николов, Валентин Пенев, Борислав Марков, Христо Н. Христов, Александър Колчев. Старши треньор: Антоанета Кирова, треньори: Георги Христов и Мирослав Данаилов.