/ ThinkStock/Getty Images
Община Луковит от 25 януари е в грипна епидемия, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Ловеч. Учебните занятия се прекратяват и децата излизат във ваканция до 30 януари включително.

Още четири училища във Враца и Мездра затварят врати от утре

Решението е взето на заседанието на оперативното бюро към областната комисия за борба с грип и остри респираторни заболявания.

От 21 до 24 януари в община Луковит са нараснали случаите на грип и остри респираторни заболявания. Регистрирани са общо 390 болни, като заболеваемостта е 317,4 на 10 000 население. Най-висока е при най-малките деца до 4-годишна възраст – 1486,3 на 10 000, както и във възрастовата граница 5-14 години – 906,9 на 10 000 население.

Във Велинград затварят и детските градини заради грипа

По данни на Регионалното управление на образованието в училищата в Луковит отсъстват между 33 и 36 на сто от учениците, а в информация на директора на СУ „Алеко Константинов” се посочва, че не са на училище 76% от учениците и персонала.

От 25 януари в община Луковит се преустановяват плановите консултации на здрави бременни жени и кърмачета, профилактичните прегледи и имунизации, плановите операции и свижданията в местната болница и социалните заведения. Разпоредени са и други противоепидемични мерки.