Готова е програмата за Лауреатски дни Катя Попова
Готова е програмата за Лауреатски дни Катя Попова / netinfo

26-то издание на Международния музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова” ще се проведе от 12 до 16 декември в Плевен. Домакин и организатор по традиция е Община Плевен, съорганизатори на фестивала са плевенското читалище ЛИК и Българско музикално сдружение София.

В програмата на фестивала са включени пет музикални вечери с два симфонични и три камерни концерта. 13 са гост-солистите, спечелили общо над 34 награди и отличия само през последните 3 години от 17 Международни музикални конкурса.

Някои от тях ще свирят на три уникални инструмента. Това са две цигулки “Гуарниери” от 1773 г. и едно виолончело на Франческо Руджери, сътворено в Кремона през същата година.

Всичките пет фестивални вечери ще бъдат освободени от вход, но са подготвени и над 1 500 покани. Програмата на Лауреатските дни ще бъде оповестена и на специалната интернет страница www.laureatedays.net, която в момента се попълва. Там ще бъдат публикувани и подробни автобиографии и любопитни факти за участниците, двама от които са едва 15-годишни.

Подробности чуйте в прикачения файл от Катя Божикова, секретар на читалище ЛИК...