Огромен пожар горя в Медицинския университет в Плевен. Огънят вече е потушен.

Унищожени са около 800 кв. метра от покрива, каза за БТА проф. д-р Добромир Димитров, ректор на висшето училище.

"Все още е рано за версия какво е довело до пожара", коментира той.Сигналът за пожара е подаден в 12:45 ч., съобщиха от пресцентъра на МВР. Няма данни за пострадали хора, били са изведени своевременно, обясниха за DarikNews.bg от ведомството.

"Сигнал е подаден в 12.45 часа от служител в университета, който забелязва дим от покрива на централния корпус на сградата на Ректорат 1. Гасенето на пожара продължи около час и десет минути, има само материални щети, всички служители са евакуирани", уточни ректорът.

Медицински университет Плевен пожар
БТА

Медицински университет Плевен пожар
БТА

Утре ще се извърши оглед на място с експерти.

Проф. Димитров добави, че ремонт има в източната част на покрива, а пожарът вероятно е започнал от централната южна част.

Медицински университет Плевен пожар
БТА

На кризисно заседание на Ректорския съвет по-късно днес ще бъде решено как ще продължи работата на университета и учебния процес.

В прокуратурата е образувано досъдебно производство. В хода на разследването предстоят paзпити на свидетели, назначаване на eĸcпepтизи, както и други необходими действия по разследването зa ycтaнoвявaнe нa пpичинитe зa пoжapa и eвeнтyaлнo нa нeгoвия извъpшитeл.